Buyer Persona

Buyer Persona

Met marketing, waarbij een buyer persona gebruikt wordt, 
gaat de conversie met 124% omhoog.

Vroeger dachten marketeers in doelgroepen. Grote groepen mensen, massa reclame en eigenlijk een grote massaworst. Sinds de opkomst van internet ervaren we zelf websites zoals Amazon of Bol die het leuk vinden als we weer terug zijn. De Allerhande van de Albert Heijn heeft speciaal voor jou bonus aanbiedingen. En komen we op de website van onze favoriete drukker heet de medewerker aan de andere kant ons persoonlijk welkom in de chat.

We zijn dus van Business to Business (B2B) en Business to Consumer (B2C) langzaam gewend geraakt aan People to People marketing. (P2P).

Het is dus belangrijk dat we 1 op 1 weten met wie we communiceren. En om er nou voor te zorgen dat je de taal van je ideale klant spreekt maak je als eerste een Buyer Persona. Ook zorgt het er voor dat je gaat besparen op bijvoorbeeld je adwords en reclame kosten. Je gaat alleen daar het gesprek aan waar het relevant is. 
Bijvoorbeeld omdat iemand minimaal 3 keer op je website is geweest, of op een bepaalde pagina je whitepaper heeft gedownload.

Petra Potentieel, Piet Personeel of Otto Ondernemer?

Buyer persona’s zijn beschrijvingen van je ideale klant. Deze beschrijvingen helpen je om je klantvraag beter te begrijpen. Daardoor wordt het makkelijker om je website en contentstrategie vorm te geven. Vrijwel dagelijks maken we voor onze opdrachtgevers buyer persona’s. Op basis van een branche specifiek vragenschema bouwen we samen de perfect template met alleen maar relevante informatie. Zo kan je makkelijk geweldige buyer persona beschrijvingen maken die je met je gehele team en organisatie kan delen.

Van pijn naar fijn

Waarom is het belangrijk om te weten dat jouw fictieve persoon een blonde labrador, een V70 station en een mountainbike heeft? Zo kom je precies te weten wat de raakvlakken zijn. Wat zijn de hobby’s van jouw ideale klant? Waar zit de pijn, wat zijn de uitdagingen? Prioriteit, zorgen en andere pijnpunten waar jij relevant kan communiceren. En weet je de leeftijd en opleiding dan geeft dat je goede handvatten om de juiste toon in het gesprek aan te slaan.

Zo’n buyer persona template helpt je met:

  • Het snel visueel maken van een buyer persona
  • De inhoud van je marketing boodschap goed af te stemmen
  • Jezelf de juiste vragen te stellen over je ideale klanten
  • Schematisch te werken zonder informatie te missen
  • Je buyer persona beschrijvingen makkelijk te delen in je organisatie

Waar kan je hem of haar dan vinden?

Hoe komt jouw persona aan informatie? Denk dan aan blogs, artikelen of nieuwsplatforms en alle andere onderdelen van de Customer Journey. Maar we kijken ook of de persona actief is op social media, zo ja op welke kanalen en hoe vaak? Is jouw buyer persona een voetbal kantine persoon of eerder een golfer? Allemaal vragen die we samen gaan onderzoeken, uitvragen en beantwoorden.

Meer leads, aanvragen en omzet?

Wil jij je conversie met 124% verhogen?
Boek dan een Buyer Persona Sessie.

Kies uit een ochtend, middag of een avond dagdeel.  Alleen, met het management of met je hele team gaan we aan de slag om jouw Buyer Persona helder te krijgen onder leiding van de ervaren marketeer en professioneel plannenmaker Erik Broekhuijsen.

Wat kost het?
 – Een Dagdeel Buyer Persona kost slechts  € 599,-  (excl BTW)
Wat levert het concreet op?
 – Een verdubbeling van je conversies.
Waar is het?
– Je mag kiezen: bij ons of bij jouw op kantoor.

Wat zeggen anderen?

Goed gesprek gehad vandaag met Erik Broekhuijsen. Hij laat je anders denken en dat biedt weer mogelijkheden.

Erik hielp me in korte tijd helderheid krijgen in mijn businessplan. Hij luisterde goed en was snel in staat al zijn kennis en ervaring aan te spreken op het gebied dat nodig was om mij te adviseren en de volgende stap te belichten. Zeer praktische, actiegerichte punten zijn door hem genoemd, waardoor de horizon weer…

Dank Erik voor je tips en trucs voor mijn bedrijf! Fijn om met je te brainstormen en wat een supergave en bruikbare ideeën, ik ga er mee aan de slag! Warme groet, Ilse Zuurveld ROOZ Amsterdam

Met het KO-systeem weet Erik informatie over bewezen systemen en methodes, op een nuchtere manier te bundelen zodat het begrijpelijk wordt en direct te implementeren is binnen je bedrijf. Met de handvatten die we gekregen hebben tijdens de strategische sessie met Erik, verwachten we op korte termijn onze winst te kunnen verdubbelen en ons ondernemersplezier…

Tags: Tony Zambito, Buyer Personas, Buyer Insights, Inbound Marketing, Research