SIB Coachingsvoucher

SIB Coachingsvoucher van RVO.nl

Tegemoetkoming voor bedrijven om te gaan exporteren met behulp van individuele coaching

Ben jij een MKB-ondernemer maar heb je nog weinig of geen ervaring met zakendoen op buitenlandse markten?

Wil jij wel tijd en geld investeren om echt te handelen met het buitenland? Dan is de voucher individuele coaching (SIB coachingsvoucher) van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor je: een voucher voor persoonlijke begeleiding.

De SIB Coachingsvoucher is een online voucher waarmee je een export adviseur kunt inhuren.  De voucher bedraagt € 2.500, exclusief 21% btw.Het Dagdeel BV voert namens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) de regeling Starters International Business uit. Wij vragen hiervoor namens jouw bedrijf een voucher aan waarmee je onze inzet t.w.v. € 2.500,-  kunt betalen.

Voor wie?

Je kunt de coachingsvoucher aanvragen:

 • als je een Nederlandse mkb-ondernemer bent. Met de mkb-toets check je of jouw organisatie telt als een mkb-onderneming;
 • vanuit het Caribische deel van het Koninkrijk (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten).

Persoonlijke coach

In een aantal  gesprekken geeft de coach je handvatten om te kunnen starten met zakendoen in het buitenland. Gemiddeld in zo’n 4 maanden. Samen onderzoeken we de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. Je werkt aan een actieplan voor een internationaliseringsstrategie van jouw organisatie. Hierbij zet je de volgende stappen:

 1. Kansen zoeken
  Eerst bepalen we samen in welke landen je veel kans hebt. Hierbij kijken we naar jouw wensen, doelen en de bijzondere kenmerken van het  product of de dienst en onderneming.
 2. Marktinformatie
  Daarna onderzoeken we hoe interessant deze landen precies zijn voor jouw bedrijf.
 3. Intern onderzoek
  Als laatste maken we een lijst van wat nodig is om succesvol te worden in deze landen. Zo krijgt je een actieplan om te starten met internationaal ondernemen.

Starten met exporteren of verder uitbreiden?

Starters International Business – advies bij je export idee – 100% vergoed

SIB staat voor ‘Starters International Business’ en is door de Rijksoverheid in het
leven geroepen voor MKB-bedrijven die ondersteuning willen bij export.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werkt bij de uitvoering van
deze regeling o.a. samen met Het Dagdeel BV.

Doel en werkwijze

Het doel van de regeling is om je op weg te helpen met een goed exportcanvas. Hoe we dat doen, hangt af van je situatie. In een aantal adviessessies kijken we samen naar het volgende:

 1. Wat is de achtergrond van je bedrijf zich en hoe past internationaliseren daarbij?
 2. Wat is je sterkste product of dienst, wat is je doelgroep en waarin bent je internationaal onderscheidend?
 3. Welke landen lijken het meest haalbaar om je product of dienst naar te exporteren? Ga je daar zelf heen of zoek je partners?
 4. Welke stappen moet je zetten om deze internationale ambities waar te maken en wat kost dat in tijd en geld?

Waarom Het Dagdeel BV?

Het Dagdeel BV is een netwerk van export en internationale business development specialisten. Al onze coaches zijn WTC-SIB geaccrediteerd. Het WTC heeft een netwerk in meer dan 90 landen. Dat betekent dat wij je kunnen helpen met actuele informatie en ook een goed vergelijk kunnen maken tussen de landen waar je aan zit te denken.

Hoe werkt het precies?

Na het invullen van het digitale aanvraagformulier machtigt je ons om namens jouw bedrijf een SIB-coachingsvoucher aan te vragen. Het RvO stuurt je hiervoor rechtstreeks een ontvangstbevestiging. Meestal volgt er al binnen enkele weken een toekenning van de voucher.

Na toekenning van de voucher vindt het eerste adviesgesprek plaats bij jouw op het bedrijf. Na afloop van het hele programma en de adviessessies kunnen wij de voucher verzilveren. Wij factureren dan de advieskosten van € 2.500,-  direct aan de overheid. De overheid vergoedt ons niet de bijbehorende BTW van € 525,-.  Deze brengen wij apart bij je in rekening na afloop van het adviestraject. De betalingstermijn hiervoor is 14 dagen. Je kunt zelf deze BTW weer verrekenen of terugvorderen met de reguliere BTW aangifte.

Mocht je gedurende het traject besluiten om te stoppen dan brengen wij de gevoerde adviesgesprekken en de bijbehorende BTW alsnog bij je in rekening.

Het Dagdeel BV gaat vertrouwelijk om met je gegevens, maar moet wel op hoofdlijnen rapporteren aan de overheid over de uitkomst van het adviestraject. Je mag onze materialen, het export canvas en modellen zelf gebruiken, maar niet publiceren. Onze aansprakelijkheid is beperkt tot de waarde van de voucher en omvat geen indirecte of gevolgschade.

Na afloop heb je een compleet rapport en een Export Canvas.

Rekenvoorbeeld

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn want jouw investering is echt € 0.00
De € 525 btw betaal je ons en die krijg je weer terug  via de btw-aangifte. Per saldo betaal je dus € 0,00. Wij helpen je met de subsidie aanvraag en ook dat is kosteloos 🙂  Dus waar wacht je nog op?

Alle coaches zijn

 • RVO Gecertificeerd
 • SIB Erkend
 • WTC Trade Associate
 • Export Canvas Gecertificeerd

 

Advieskosten€ 2.500
Btw 21% 525
Totaal incl. btw€ 3.025
Betaald via voucher–  2.500
Nog te betalen BTW
€ 525

Maak je keuze

Eerst even bellen?

Direct de SIB Voucher aanvragen