International trade information & support

Trade information & Support

Wij helpen je om jouw internationalisering in korte tijd op te starten of uit te breiden via adviesgesprekken, partner search, ter plekke begeleiding in doellanden, marktonderzoek, export coaching, landenanalyses en deelname aan handelsmissies en beurzen.

EXPORT COACHING

Via het netwerk van ruim 40 bij Export Canvas aangesloten export coaches (allemaal met een ruime praktijkervaring op het gebied van export) kunnen MKB ondernemingen persoonlijk geholpen worden bij start of uitbreiding van internationalisering. Erik Broekhuijsen, oprichter van Het Dagdeel BV, is senior consultant bij Export Canvas..

Rijksregeling Starters International Business (SIB)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl) heeft de regeling Starters International Business. De Export Canvas coaches zijnuitvoerder van deze regeling en kunnen mkb ondernemers in dit traject begeleiden.

Via deze regeling kunnen ondernemers na een aantal adviesgesprekken met onze adviseurs een actieplan voor verdere internationalisering krijgen. De opstelling van dit actieplan is voor de ondernemer geheel gratis (financiering door RVO) en geldt alleen voor mkb bedrijven met een exportquote van niet meer dan 25% of die niet langer dan 5 jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Vouchers en Subsidie

Als een vervolgstap kunnen ondernemers ook gebruik maken van steun/advies op het gebied van:

  • Persoonlijke begeleiding ter plekke bij de marktentree in het doelland.
  • Kennisverwerving op internationaal juridisch en fiscaal gebied.
  • Het opstellen van een marktonderzoek rapport.
  • Het volgen van een capability training (bv. voor cultuurverschillen, business etiquette).
  • Het verhogen van het rendement van deelname aan handelsmissies en deelname aan beurzen.
  • Hulp bij het opvangen/herstellen van internationale activiteiten als die activiteiten door de Corona-crisis geraakt zijn. Hiervoor heeft de overheid (RVO) een kickstartvoucher beschikbaar gesteld.

Bij deze onderdelen wordt 50% tot 80% van de kosten vergoed door RVO (met een maximum van 2.500 Euro) en kunnen de adviseurs de ondernemer begeleiden.

Als een ondernemer niet voldoet aan de criteria om in aanmerking te komen voor deelname aan deze rijksregeling, dan kan assistentie bij de genoemde activiteiten in onderling overleg met een van de export adviseurs alsnog verkregen worden.

Partnersearch

Partnersearch is het vinden van de juiste partner in het buitenland.

Samen met de ondernemer wordt een partner- of prospectprofiel opgesteld als basis voor een succesvolle search in ons internationale netwerk. Onze partner WTC Leeuwarden beschikt daarnaast over een database met ruim 150 miljoen adressen van bedrijven over de gehele wereld.
In de huidige onzekere tijden vanwege de Corona-crisis kan dit instrument ook gebruikt worden om naar alternatieve toeleveranciers te zoeken als bestaande toeleveranciers leveringsproblemen ondervinden.

Meer weten?

Erik Broekhuijsen

T: 085 – 40 12396
E: erik@hetdagdeel.nl
Gespecialiseerd in: Europa, USA en Canada, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid Afrika
Sectoren: Business development 3.0 for the Internet Sector, Aviation, Industrial Manufacturing, FMCG, Food & Hospitality, Franchise Concepts, Real Estate & Retail.

SIB Voucher Coach Erik Broekhuijsen | Leeuwarden