Export Coaching

De Nederlandse WTC’s werken hebben op het gebied van export coaching gezamenlijk een pakket aan diensten ontwikkeld, die uitgevoerd worden door een uniek netwerk van ruim 20 export coaches (WTC Trade Associates). Erik Broekhuijsen, oprichter van Het Dagdeel BV, is Trade Associate bij WTC Leeuwarden.

WORLD TRADE CENTER – NETHERLANDS ALLIANCE

In 2014 hebben de meeste van de in Nederland gevestigde World Trade Centers zich verenigd in een vereniging genaamd Vereniging van Samenwerkende WTC’s in Nederland (WTC NL).

In het Engels WTC Netherlands Alliance.

Doel van de vereniging is om een aantal taken, die als WTC uitgevoerd moeten worden, efficiënter uit te voeren en als groep extern een sterkere positie in te nemen op het gebied van dienstverlening en marketing.

Het duidelijkst komen de gezamenlijke activiteiten tot uiting bij de advisering/assistentie van het midden- en kleinbedrijf op het gebied van internationalisering.

WTC Trade Associates

Gezamenlijk is een pakket aan diensten ontwikkeld, dat uitgevoerd wordt door een in Nederland uniek netwerk van ruim 20 export coaches (allen met een ruime praktijkervaring in het bedrijfsleven). Deze groep wordt WTC Trade Associates genoemd en zij zijn gezamenlijk een van de grootste uitvoerders van de Rijksregeling Starters International Business (zie pagina Trade Information & Support). Iedere WTC Trade Associate is verbonden aan een of meerdere WTC’s en is gescreend (o.a. verklaring VOG). De verschillende diensten staan vermeld op de pagina’s Trade Information & Support en Trade Education.

Internationale netwerk

Naast de assistentie van dit netwerk van WTC Trade Associates kunnen ondernemers via het WTC ook toegang krijgen tot het internationale netwerk van ruim 325 WTC’s over de gehele wereld in meer dan 90 landen (www.wtca.org). Dit netwerk in de wereld kan voor Nederlandse ondernemers voor een soft landing zorgen als men daar actief wil worden. Introducties kunnen via de Nederlandse WTC’s verzorgd worden. Er wordt wel eens gezegd: Een WTC is een organisatie van “people who know people”!

Meer weten?

Erik Broekhuijsen
WTC – Leeuwarden

T: 085 – 40 12396
E: erik@hetdagdeel.nl
Gespecialiseerd in: Europa, USA en Canada, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid Afrika
Sectoren: Business development 3.0 for the Internet Sector, Aviation, Industrial Manufacturing, FMCG, Food & Hospitality, Franchise Concepts, Medical, Real Estate & Retail.

SIB Voucher Coach Erik Broekhuijsen | Leeuwarden