Export

Exporteren? Iets voor jouw bedrijf?

Ben jij er klaar voor om met je bedrijf de wereld te veroveren?

Ondernemers hebben op dit moment wereldwijd kansen. Export brengt ook een wereld vol concurrenten met zich mee. Het vinden en ontwikkelen van nieuwe markten is voor een bedrijf noodzakelijk.

Het blijkt echter dat veel ondernemers moeite hebben om die eerste stap te zetten. Maar met een export stappenplan krijg je je doelen duidelijk. Als je als MKB bedrijf wilt gaan starten met exporteren kan je gebruik maken van verschillende subsidies. Dit betreft de zogenaamde Starters International Business (SIB) regeling.

Subsidie & Vouchers

Starters in International Business (SIB) Individuele Coaching helpt MKB bedrijven met het zetten van de eerste stappen in het buitenland. Via deze regeling ontvang je een ‘internationaliseringsvoucher’. Deze voucher komt in de vorm van een subsidie. Daarmee kan je kosteloos een aantal intensieve coaching sessies volgen. Dit helpt je te werken aan jouw export idee.

Bedrijven die willen starten met exporteren of nieuwe markten willen betreden, kunnen gebruik maken van verschillende subsidies. Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt ook dit jaar de vouchers internationaal ondernemen van de regeling Starters International Business (SIB) ter beschikking.

Exportconsultants

Gespecialiseerde export consultants van Het Dagdeel BV staan je bij tijdens het aanboren of verder ontwikkelen van buitenlandse markten. Hiervoor maken we gebruik van het Export Canvas.

Er wordt onderscheid gemaakt in vijf verschillende SIB-vouchers;

Wij helpen je graag. Vanaf de aanvraag tot en met de verzilvering van de vouchers.

Starten met exporteren of verder uitbreiden?

Starters International Business – advies bij je export idee – 100% vergoed

SIB staat voor ‘Starters International Business’. Deze regeling is door de Rijksoverheid in het
leven geroepen voor MKB-bedrijven die ondersteuning willen bij export.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werkt bij de uitvoering van
deze regeling o.a. samen met Het Dagdeel BV.

WTC Trade Associates

Met het coachingstraject van SIB krijg je een duidelijk stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt. Onze coaches – Trade Associates – hebben zelf rond de 20 jaar met hun voeten in de internationale klei gestaan. Voor jou als deelnemer brengen zij daarom een schat aan praktische ervaring mee.

Wat mag je verwachten van Starters International Business

De regeling SIB biedt een coachingstraject waarbij je in drie stappen tot een internationale aanpak komt. Het traject geeft je inzicht in de kansen in het buitenland. Je gaat nadenken wat nodig is om daar succesvol te worden. Met het actieplan en Export Canvas™ ga je vervolgens zelf aan de slag. Het coachingstraject vraagt een investering in tijd, geld en energie. Maar met deze inspanning vergroot je jouw kans op internationaal succes!

Hoe komt je in aanmerking?

Starters International Business is voor mkb-ondernemers die geen tot weinig ervaring hebben met zaken doen op buitenlandse markten. Als het SIB traject iets voor jou is, neem dan contact met ons op. Na een eerste oriënterend gesprek kan je in overleg met de adviseur een SIB voucher aanvragen voor deelname aan het coachingstraject.

Onze Partners

Wij zijn aangesloten bij het WTC – World Trade Center Leeuwarden en onze coaches zijn geaccrediteerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

RVO & WTC

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland werkt voor Starters International business nauw samen met diverse organisaties.
Eén van deze organisaties is de vereniging samenwerkende World Trade Centers in Nederland waar wij bij aangesloten zijn. 

Voor wie is het?

  • Starters International Business is voor mkb-ondernemers
  • Die geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op buitenlandse markten
  • Die export vast willen inbedden in hun onderneming
  • Die beschikken over een organisatie en voldoende middelen
  • Die bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.

Maak je keuze

Eerst even bellen?

Direct de SIB Voucher aanvragen