Waarom is het Export Canvas een belangrijke innovatie tool?

By in
926
Waarom is het Export Canvas een belangrijke innovatie tool?

Hoe kan jouw organisatie innoveren?

Dat is de vraag die elke echte ondernemer zich nu zou moeten stellen. Als je niet succesvol innoveert, kan dit betekenen dat je jouw tent kan sluiten in het huidige door corona getroffen zakelijke en technologische klimaat.

Om echte organisatorische innovatie te bereiken, moet elk facet van een bedrijf samen in dezelfde richting bewegen. Dat kan best moeilijk zijn. Want niet iedere manager heeft een duidelijk beeld van wat het bedrijfsmodel is. Hoe kan je nu al die activiteiten, zoals marketing, sales, productie en service het beste op elkaar afstemmen? Uiteindelijk wil je er achter zien te komen wat het bedrijf en alle medewerkers bereid zijn om te doen. Niet alleen praten over innovatie maar het ook dagelijks toepassen.

Ken je het Business Model Canvas?

Sinds de uitgave van het boek Business Model Generation in 2010 is de methode veelvuldig toegepast. Een canvas helpt bedrijven bij het visualiseren en positioneren van hun bedrijfsmodellen voor groei en innovatie.

Wat is dan een Export Canvas?

Het Export Canvas is een variatie op het bestaande BMC-model. Een canvas als strategisch management- en ondernemingsinstrument voor bedrijven actief op het internationale speelveld. Hiermee kan je een bedrijfsmodel beschrijven, ontwerpen, uitdagen, bedenken en kantelen.

Het Export Canvas verdeelt je bedrijfsmodel in gemakkelijk te begrijpen segmenten. En door je te verdiepen in deze elementen van jouw bedrijf, kan je verbeterpunten herkennen en ernaar handelen. Het laat ook duidelijke paden zien waarop je een organisatorische innovatiestrategie kunt bouwen.

Maak je planning visueel

Het Export Canvas helpt om jouw management doelen aan je team te communiceren. Het helpt klanten te communiceren waarom ze zaken met je zouden moeten doen. Het helpt om duidelijk te maken wat je bedrijf doet en hoe het dit – met succes – in de toekomst zal blijven doen. Het Export Canvas is van onschatbare waarde voor zowel bedrijven die willen beginnen met exporteren, voor bedrijven die hun export willen uitbreiden of voor bedrijven waar de export getroffen is door corona.

Hoe kan het Export Canvas jouw organisatie op innovatie gebied helpen?

Bedrijven, en dan vaak de management laag, zegt dat ze willen innoveren. Maar vervolgens blijkt dat veranderen te veel storing geeft. Er is geen helder doel, er is geen plan en het lijkt bijna onmogelijk om mensen in beweging te krijgen.

Het gebruik van een business model tool zoals het Export Canvas kan helpen om iedereen binnen een bedrijf mee te laten denken over de toekomststrategie. Daarna komt er op één A4 een duidelijke visualisatie van waar je organisatie vandaag zit en waar je morgen naar toe wilt.

Het Export Canvas brengt innovatie uit de

  • in theorie zou dit kunnen‘-fase naar de
  • en zo gaan we het ook echt doen‘ planningsfase.

De toekomst strategie van jouw bedrijf zit verborgen in de details. Ontdek jouw export ambitie en pas innoveren succesvol toe.

Samen met een ervaren Export Canvas Coach van Het Dagdeel onderzoek je jouw kansen om zaken te doen in het buitenland. Het Export Canvas maakt je bewust van alles wat er nodig is ter voorbereiding op je exportplan.

Lees verder op https://www.hetdagdeel.nl/export/

Export Canvas,
jouw internationale ambitie start hier!

Subsidie

Je kunt gebruik maken van deze subsidie t.w.v. € 2.500. Dit is de zogenaamde SIB Coachingsvoucher. Het Dagdeel BV voert namens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) de regeling Starters International Business uit.

Bel 085 – 40 12392 voor meer informatie