Een keynote verzorgen, wat is dat?

By in
1023
Een keynote verzorgen, wat is dat?

Afgelopen week mocht ik twee keer een keynote verzorgen. Maar wat is dat nou precies? Uiteraard kan je ieder woord even in Google gooien en kijken wat er uit komt. Ik wilde dit keer mijn beleving delen.

Ik mag regelmatig spreken op events en bijeenkomsten. Soms vertel ik mijn verhaal over klantwaarde optimalisatie, marketing en ondernemen. Maar soms krijg ik de vraag of ik een special verhaal wil vertellen rondom een thema. Dat noem ik een keynote.

Vrijdag stond ik in Leeuwarden op het podium voor de kick-off van het nieuwe BCDNevents. Leeuwarden is dit jaar de Culturele Hoofdstad #LF2018 en daar is heel veel over te doen geweest. Altijd als je een bak geld (iets van 72 miljoen) combineert met een groep mensen (politici en ondernemers) kan je wachten op wat vuurwerk hier en daar. Mijn insteek was positief. Er zijn dit jaar 600 events in alle soorten en maten. De Reuzen bleef bij veel mensen hangen en Leeuwarden plus Friesland werden goed op de kaart gezet. Nog een paar weken en dan is het jaar weer voorbij. Wat moet je dan als ondernemer? Hoe blijf je ook volgend jaar top-of-mind? Daar ging mijn verhaal over. Heb je nou het verhaal gemist stuur me dan gerust even een berichtje.

Verhaal op maat

Voordat zo’n op maat geschreven verhaal op papier staat en ik kan beginnen met het uit mijn hoofd te leren, begin ik altijd met inlezen en praten met mensen. Zo borrelt de verhaallijn vanzelf omhoog.

Zaterdag was een heel ander verhaal. In Nieuwer Ter Aa vlakbij Breukelen kwamen die dag Virtual Assistants samen op het Business Powerboost Event van Weblish. Weblish had de hele dag “Branding to the max”. Ze maken je bedrijf beter dus het “dokter en zusters” thema was volop aanwezig. Dit keer dus niet alleen een keynote speciaal voor de ZP-er, de zelfstandig professional, maar ook mijn bedrijvendokter witte jas aan compleet met toebehoren.

Nee … echt serieus?

Ik zeg altijd dat je jezelf niet te serieus moet nemen. Je bedrijf en je werk serieus nemen is namelijk al een dagtaak! Wat mij opviel was dat de meer dan 100 aanwezigen voornamelijk bestonden uit vrouwen. Ook dan weer mag je als keynote speaker opletten dat je wel de juiste snaar raakt en de juiste voorbeelden er bij haalt. Gezien de reacties op social media denk ik dat het gelukt is om iedereen een business powerboost te geven.

Dus bedankt Anouk en Eva, dat ik vrijdag mocht inspireren, op naar 2019 met frisse ideeën. En dank je wel Manuela, dat ik zaterdag een bijdrage mocht leveren aan een topdag.

Een keynote geven is leuk werk. En ik haal er zelf weer heel veel energie en waardevolle contacten uit.

#LF2018 #legacy

Heb je geen idee waar je nu moet beginnen? Wil je een sparren over jij een keynote goed in elkaar zet en hoe je kan leren van mijn fouten?

Bel dan gerust even 085-4012396

 


E-mail: erik@hetdagdeel.nl

Tel: 085-4012396

Erik Broekhuijsen

Internationaal Bedrijven Expert ★ InvesteerderInterimBusiness DevelopmentBlockchain Model CanvasOndernemerCommunicatie & Marketing Funnels ★ Plannenmaker ★ Boardroom SparringpartnerMentorStrateeg ★ Founder of the BlockchainclubGolfmarketing

follow-me-linkedin

Ook te lezen op Linkedin