Golf Business Plan - Waarom golf pro’s misslaan in hun eigen bedrijf.

By in
9951
Golf Business Plan - Waarom golf pro’s misslaan in hun eigen bedrijf.

4 maart 2018 – De komende tijd ga ik proberen, als mijn agenda het toelaat, mijn ervaringen van het afgelopen half jaar posten op een speciale thema website. Het gaat een website worden boordevol inspiratie, golf marketing en sales ideeën. De website golfbusinessplan.nl is op dit moment nog in aanbouw. Alvast een klein voorproefje.

Zoals een aantal mensen weet was ik sinds september 2017 betrokken bij de overname van golfbaan De Breuninkhof (Unigolf Bussloo). Helaas heb ik begin januari 2018 de beslissing genomen om mij terug te trekken als aanstaand mede-eigenaar en mede-aandeelhouder van de BV Breuninkhof. Als investeerder weet ik als geen ander dat deals soms lukken en soms niet lukken. Zoals ze zeggen: een illusie armer en een BV’tje rijker 🙂

En toen had ik een dossier vol met plannen. Golfbaan marketing plannen. Alle plannen die ik samen met mijn team had gemaakt gingen ineens niet door. Als zoiets wel je beslissing maar niet je keuze is kan je twee dingen doen. Het hele plan op de plank leggen en laten verstoffen of delen met de golf community. Want wie kan delen kan vermenigvuldigen. Tijd om dus de theorie achter de powerpoint slides te gaan behandelen!

WAT WAS MIJN IDEE?

Heel simpel: als je een markt wil veranderen kan dat vrijwel nooit van binnenuit. In het golf wereldje lopen mensen rond met oogkleppen. En staat er een keer iemand op met een idee dan trekt de echte golfer je wel weer onderuit. Terug naar zoals het hoort. Alles moet blijven zoals het is. En golf-concurrentie? Een klein beetje elkaar de loef af steken met een prijs-gedreven aanbieding of een suffe ledenwerf actie. Maar echt disruptive, echt even de boel op zijn kop zetten, dat zie je in Nederland vrijwel nergens. Dus wil je veranderen dan heb je iemand nodig die van buitenaf de boel kan aanpakken.

Ik zag een kans om Amerikaanse marketing modellen toe te passen op de Nederlandse markt. Ik zag een branche waar internet nog amper gebruikt wordt. Waar het grote namen niet lukt om een email te sturen die ik op mijn iPhone kan lezen. De ingrediënten leken compleet. Disruptive, data driven golfbedrijf, een golf pro die het woord laagdrempelig snapte en een baan die te koop stond. Uiteraard alles met een vleugje TopGolf en een super horeca. Fun, family, food & golf. Met die vier woorden en in die volgorde wilde ik aan de slag.

 
 

GOLF KLANTEN PROFIEL

Als allereerste hebben ik naar Amerikaans model 4 klanten profielen gevalideerd.

 1. Echte Golfer – De “echte” golfer voldoet aan het stereotype beeld wat we allemaal kennen. Hij kleedt zich anders en draagt altijd een rekenmachine bij zich
 2. De Golfer – De golfer is iets normaler dan de “echte” golfer. Maar verwacht niet dat de golfer geld uitgeeft bij je bedrijf.
 3. Hobby Golfer – De hobby golfer is ooit begonnen. Z’n GVB gehaald in zo’n weekend. Gelijk een tas met clubs gekocht. Maar ja, daarna kwam het er niet van.
 4. Potentiële Klant – De potentiële klant is de vergeten doelgroep. De ongrijpbare millenial. Hij heeft de keuze uit een middagje buggy scheuren, een escape room of een balletje slaan.

Deze vier profielen heb ik als eerste uitgewerkt. Met in gedachte Buyer Persona’s die hier op gaan aansluiten. Dus lekker scherp en hier en daar gechargeerd. Maar altijd met als doel om duidelijk te maken wie nu eigenlijk je klant is, en wie je klant zou moeten zijn. Dit vormde de basis voor mijn theorie en geeft antwoord op de vraag waarom golfpro’s altijd misslaan in hun eigen bedrijf.

ALLE DOCUMENTEN IN DE CLOUD!

De aankomende weken ga ik de golf marketing website vorm geven. Ik ga begrippen uitleggen, schema’s er bij halen en jou als lezer een inkijkje geven in de wereld van een data driven company. Ik ga uitleggen waarom ik dagen kan praten over het verschil tussen een golfbaan en een golfclub en wat de invloed van een verkeerd woord in je logo is op de omzet. We gaan de website vullen met de volgende stappen:

 • Golf Markt Onderzoek – Hoe het begon
 • Golf Buyer Persona’s – Op wie richt je de aandacht?
 • Golf Customer Journey – Praat je wel de taal van de klant?
 • Golf Sponsors – Hoe krijg je die anno 2018?
 • Golf Online – Buckets, funnels en sales systemen
 • Data – GDPR, omgevings communicatie, Apps en RFID
 • Winst x 2 – Inbound Marketing
 • Huisstijl, Branding en Strategie
 • Consultancy, Golfmarketing en Golf Blockchain

WAAROM GOLF PRO’S MISSLAAN IN HUN EIGEN BEDRIJF?

Wil je nu al mijn eerste PDF ontvangen met golf klanten profielen?

Update voorjaar 2019 – door een super drukke agenda en leuke andere investerings-projecten heb ik helaas nog niet alles online kunnen zetten. Neem even contact met mij op via erik@hetdagdeel.nl dan stuur ik je info per email.

 

GOLFBAAN MARKETING

Wil je eens sparren over Golfbaan Marketing of mij uitnodigen voor een workshop over dit onderwerp? Neem dan gelijk contact met mij op. Met behulp van een interactieve presentatie inspireer ik graag jouw golfbaan directie en team.

Met vriendelijke groet,

Tel: 085-4012396
E-mail: erik@hetdagdeel.nl

 

Internationaal Bedrijven Expert ★ InvesteerderInterimBusiness DevelopmentOndernemer ★ Plannenmaker ★ Golfmarketing
follow-me-linkedin

Ook te lezen op Linkedin