Zoek je een trainer of een coach?

By in
867
Zoek je een trainer of een coach?

Je wilt iets nieuw proberen. En daarvoor ga je op cursus. Maar hoe komt het toch dat zo vaak iets niet lekker blijft hangen? Toen je thuis kwam van de training had je enorm veel energie.

Een dag later was je enthousiasme al wat weggezakt. En nadat de waan van de dag er overheen ging bleef er van al die mooie plannen weinig over.

Hoe komt het toch dat zoveel trainingen niet beklijven? Je bent de hele dag op cursus geweest. De trainer deed een trucje voor. Klassikaal deed je het trucje na. Een paar keer oefenen, een paar keer feedback. Eigenlijk was het de hele dag niet veel meer dan vaardigheden oefenen.

 

Voordoen-Nadoen

Je kunt de hele dag oefenen tijdens BHV met een pop. Dat maakt je nog niet een OK-zuster of broeder. Je kan best dat drukverband aanleggen maar een echte verpleger ben je niet. Een paar dagen sales training zorgt er niet voor dat jij je ineens topverkoper bent gaan voelen. En daar gaat het bij veel trainingen mis. Je traint je verkoop skills. Maar dat maakt je nog geen Wolf of Wallstreet. Dit komt omdat een trainer meestal helemaal niet de capaciteiten heeft om je te coachen.

Je hebt coaches en coaches

Hier zit ook gelijk de uitdaging voor het woord coach. Door het grote aandeel niet-opgeleide coaches is de titel een beetje besmet geraakt. Iemand heeft een cursus dakpanschilderen gedaan en is een week later dakpanschilder-coach. Of stresscoach, of ervaringscoach. We kennen allemaal wel een paar van dit soort types en je komt ze altijd in het wild tegen op netwerk events. Eigenlijk zijn het trainers. Trucje voordoen – trucje nadoen.

Wil je echt blijvend veranderen? Wil je voor jezelf helder krijgen wat je tegenhoudt om dat te bereiken wat je wilt of wil je weten hoe je je capaciteiten kan verwerven met je eigen identiteit neem dan contact met mij op. Ik kan je dan uitleggen hoe de volledige leercyclus werkt. Ik laat je zien waarom je training, waarvan je dacht dat het coaching was, niet het gewenste resultaat gaf.

 


E-mail: erik@hetdagdeel.nl

Telefoon: 085 4012396

Erik Broekhuijsen

Internationaal Bedrijven Expert ★ Groei Expert ★ Founder of the Blockchainclub ★ Boardroom Sparringpartner ★ GastsprekerCoachingGolfmarketing

follow-me-linkedin