Veranderen is een keuze: waar kan ik dan uit kiezen?

By in
658
Veranderen is een keuze: waar kan ik dan uit kiezen?

Je zult de afbeelding bij dit artikel vast een keer gezien hebben. Verandering die blijft hangen in blokkeren en boosheid. Om uiteindelijk via ontkenning weer lekker terug te gaan naar de oude situatie. Toen alles zo fijn was. Was ik als ondernemer maar nooit aan die verandering begonnen. Want het kan natuurlijk niet zo zijn dat een interim manager direct start bij het accepteren van de problemen die er zijn. Dan zijn zo meteen al mijn problemen opgelost en heb ik niets meer om over te zeuren en te klagen.

Oké, je bent er uit. Je wilt niet in ontkenning leven, blokkeren en boos zijn op iedereen. Je wilt met je bedrijf veranderen. Je wilt ook jezelf veranderen. Maar wat wil je dan eigenlijk veranderen? Als bedrijven dokter vraag ik je dan: is dat positioneel, transactioneel of transformerend? Je wilt nieuwe markten betreden en denkt na over je belangrijkste manier van waarde toevoegen voor je klant. Voordat je gaat beginnen aan dit traject moet helder worden of je concurrerend wilt zijn:

op prijs (operationele excellentie)
op je dienstenpakket (product leadership)
op klantrelatie (client intimacy)

Wat nu als jij vandaag de nieuwkomer kan zijn in de bestaande markt? Of wat nu als je de nieuwkomer kan zijn in een nieuwe markt met een bestaand product? Een dienstverlening die past bij je nieuwe positie. Want dat hele veranderen… misschien is het beter om te stoppen en opnieuw te beginnen.

Wil je daar eens over sparren, of wil je dat we samen dit traject in gaan? Laat je bedrijf sneller groeien. Begin met een gesprek. Mail me gerust, dan bel ik je dezelfde dag nog even terug.

E-mail: erik@hetdagdeel.nl

Telefoon: 085 4012396

Erik Broekhuijsen
Boardroom Sparringpartner | Accelerator | Available for Pioneering,
Marketing, Sales, Training & Coaching | Interim Consultant | Verandermanagement

follow-me-linkedin